На Херсонщині окупанти обіцяють платити батькам, які віддадуть дітей до російськомовних шкіл, у разі відмови погрожують

Дата: 07 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
На тимчасово окупованих територіях Херсонської області росіяни мотивують приводити дітей навчатися за російськими програмами у фейкових школах, за це батьки отримуватимуть винагороду в рублях. Тих, хто відмовиться, обіцяють переслідувати.
 
Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.
 
Фото: Pixabay
“Окупанти обіцяють, що ті батьки, які поведуть дітей у російські школи, будуть отримувати винагороду. В рублях, звісно. А тих, хто відмовиться, будуть переслідувати аж до арешту”, – повідомив чиновник.

За його словами, в університети взагалі запрошують на безплатне навчання без іспитів. Скоро на вулицях будуть за руки хапати та дипломи роздавати, аби тільки гарну картинку зняти. Бо поки нічого не вдається, зазначив Хлань.

Нагадаємо, на початку серпня у Каланчацькій громаді на Херсонщині російські окупанти викрали директорку Гаврилівської школи Тетяну Ткаченко.

За словами першого заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, на директорів шкіл по всій області чинять колосальний тиск, тому що переважна більшість педагогів відмовляється співпрацювати з окупантами та перебудовувати роботу навчальних закладів під російську програму.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter