Майже 30 приватних закладів вищої освіти безкоштовно навчатимуть вступників з окупованих територій

Дата: 10 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Близько 30 приватних закладів вищої освіти погодилися взяти на безоплатне дистанційне навчання абітурієнтів з тимчасово окупованих територій.

Про це повідомила народна депутатка України Юлія Гришина.

Фото: Освіта Нова

“Ми маємо велику кількість абітурієнтів, які хочуть, але не можуть виїхати з тимчасово окупованих територій, не можуть здати мультипредметний тест. Ми можемо втратити цих дітей, бо їх забере Росія”, – каже Гришина.

За її словами, народні депутати звернулися до приватних закладів освіти з пропозицією надати можливість дітям з окупованих територій дистанційно вступити до вишів і навчатися там безоплатно.

“Це надважливо: забезпечити наших дітей можливостями для освіти, допомогти їм не втратити дорогоцінний час, зберегти інтелектуальний потенціал нашої країни. Дуже вдячна приватним вишам за їхню готовність прийти на допомогу навіть у такі важкі часи”, – зазначила депутатка.

Також вона додала, що, ймовірно, деякі ЗВО нададуть студентам, які зможуть виїхати з окупованої території, можливість безоплатно мешкати в гуртожитку.

Нагадаємо, абітурієнти, які не зможуть виїхати з тимчасово окупованих територій, матимуть змогу скласти вступні іспити у форматі дистанційної індивідуальної усної співбесіди. Вступні іспити проводитимуться в три сесії – липень, серпень, вересень – в Україні та за кордоном. Передбачено додаткові періоди реєстрації на тестування та можливість зміни раніше зазначеного місця його проходження.

Усі жителі тимчасово окупованих територій та місць проведення воєнних дій, які отримають позитивні результати на вступних іспитах, зможуть скористатися спеціальною квотою у вишах або гарантовано вступити до фахової установи передвищої освіти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter