Абітурієнти з окупованих територій зможуть скласти вступні іспити дистанційно — Шкарлет

Дата: 10 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Абітурієнти, які не зможуть виїхати з тимчасово окупованих територій, матимуть змогу скласти вступні іспити у виші у форматі дистанційної індивідуальної усної співбесіди.

Про це написав у власному телеграм-каналі міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Джерело: pexels.com

За його словами, для вступників, які не зможуть виїхати на підконтрольну уряду територію, або силоміць переміщені на тимчасово окуповану територію — АР Крим, місто Севастополь, ОРДЛО, територію РФ або Білорусі, передбачено складання вступних випробувань у форматі дистанційної індивідуальної усної співбесіди або творчого конкурсу.

“Вступаючи на контрактну форму навчання (на більшість спеціальностей), вступнику достатньо подати мотиваційний лист”, — зазначив міністр.

Вступні іспити проводитимуться у три сесії — липень, серпень, вересень — в Україні та за кордоном. Передбачені додаткові періоди реєстрації на тестування та можливість зміни раніше зазначеного місця його проходження, наголосив Шкарлет.

Усі жителі тимчасово окупованих територій та місць проведення воєнних дій, які отримають позитивні результати на вступних іспитах, зможуть скористатися спеціальною квотою у вишах або гарантовано вступити до фахової установи передвищої освіти, сказав міністр.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що з початку повномасштабного російського вторгнення щонайменше 26 тисяч українських учителів переїхали за кордон. При цьому вони продовжують брати участь в освітньому процесі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter