Дітей у Росії змушують за шаблоном писати листи на фронт, які потім знаходять на звільнених від росіян територіях

Дата: 05 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У російському місті Санкт-Петербург посадовці декілька місяців змушують вихованців шкіл та дитячих садків писати листи солдатам, які поїхали вбивати українців. Послання, які російські посадовці пропонують робити навіть тим дітям, які не вміють писати, українські правоохоронці та військові знаходять на звільнених від окупантів територіях. 

Про це повідомляє ZMINA. 

Фото: сторінка у вконтакті петродворцового Центру бойових мистецтв “Тайфун”

Акція з написання листів у місті відбувається вже декілька місяців, а загалом у Росії про організацію такого руху повідомили невдовзі після початку повномасштабного вторгнення. Запустило його тамтешнє міноборони та парамілітарне угрупування “Юнармія”.

Російські журналісти розповідали, що в деяких навчальних закладах Петербурга дітям “наполегливо рекомендували” використовувати в листах заборонені в Україні символи Z і V, а іншим узагалі роздавали шаблони. 

Так, школярам у Петроградському районі міста, з яких зажадали 250 рукописних листів, на вибір дали шість шаблонів

“Вітаю, доблесні бійці Російської Армії! Ми спостерігаємо за тим, що зараз відбувається в Україні… Ми багато говоримо про це на уроках та класних годинах. Ми непереможні. Де б Ви не служили: танкові, повітряні, сухопутні війська, ми раді, що ви служите та обороняєте нашу Батьківщину”, – йшлося в одному з таких. 

Фото: Медіазона

Тим російським дітям, які ще не вміють писати, російські посадовці пропонують малювати листівки. 

Українські правоохоронці та військові знаходять листи від російських дітей на звільнених від окупантів територіях. До прикладу, декілька таких з однаковим текстом, що мали лише різний підпис та почерк, знайшли в селищі міського типу Чкаловське на Харківщині. Писали ці листи діти із Санкт-Петербурга. 

Нагадаємо, що на початку жовтня в столиці Росії Москві силовики прийшли до однієї зі шкіл та забрали на допит 10-річну школярку. Причиною цього стала скарга адміністрації закладу на те, що дівчинка має в соцмережах фотографію в синьо-жовтих кольорах. 

Ще раніше також у Москві поліція прийшла до школяра, який на уроці спитав, чому Путін розпочав війну проти України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter