У Москві поліція прийшла до школяра, який на уроці спитав, чому Путін розпочав війну проти України

Дата: 07 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Москві поліція прийшла додому до сім’ї шестикласника після того, як той спитав на уроці історії, чому Путін розпочав війну з Україною.

Про це пише російська “Новая газета”.

Джерело: novayagazeta.ru

Кирило (ім’я змінено на прохання матері хлопця. – Ред.) запитав, чому Путін розпочав війну в Україні, на що вчителька відповіла, що це “спецоперація”.

Водночас на питання про те, як узгодити з урядом мітинг проти дій самого уряду, вона, за словами школяра, не відповіла.

“Після цього я поставив запитання, навіщо це взагалі хтось почав і коли все це закінчиться. Вона сказала, що почала це Україна, а закінчиться, коли Україна капітулює”, – уточнив хлопець.

За словами Кирила, питання про війну вчительці ставив не лише він, а ще кілька його однокласників.

За словами матері школяра, після уроку, який відбувся 4 березня, їй зателефонували з невідомого номера та запросили до поліції на бесіду щодо сина, а класний керівник Кирила запросила до школи на зустріч зі співробітниками інспекції в справах неповнолітніх.

Жінка на бесіди не пішла та забрала сина зі школи.

7 березня додому до школяра прийшли двоє співробітників поліції. Хлопчик їм не відчинив, тоді поліцейські вимкнули у квартирі електрику та пішли, залишивши під дверима повістку “про виклик на опитування”.

Мати школяра повідомила, що не знає, хто поскаржився на сім’ю до поліції. За її словами, вони мають давній конфлікт зі школою.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 6 березня в 56 містах РФ поліція затримала понад 4300 мітингувальників на акціях протесту проти військового вторгнення в Україну, серед затриманих є неповнолітні.

Усього з початку протестів проти війни з Україною затримали 12 724 особи в більш ніж 100 містах.

Серед затриманих, за повідомленням ОВД-Інфо, є щонайменше 13 неповнолітніх, 113 журналістів. Зазнали побиття під час затримання щонайменше 34 особи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter