Деякі німецькі інтелектуали закликали свій уряд примусити Україну до капітуляції

Дата: 24 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

На тлі зростаючого тиску на німецького канцлера Олафа Шольца з вимогою надати Україні важку зброю деякі представники зі сфери політики, науки та культури оприлюднили до нього відритого листа. Його текст ґрунтується на наративах, що часто лунають від представників держави-агресора. У ньому від німецької влади вимагають не постачати українським військовим зброю і заохочувати уряд у Києві припинити військовий опір. 

Відповідний лист оприлюднила Berliner Zeitung

Підписанти листа критикують, що постачання зброї зробило Німеччину та інші країни НАТО “фактично сторонами війни” і попереджають про ядерну ескалацію. 

Головна ідей листа – Україна все одно програє, тому її треба примусити капітулювати.

“Незважаючи на повідомлення про успіхи української армії, вона значно поступається російській і має мало шансів виграти цю війну. Ціною тривалого військового опору, незалежно від результату, буде більше зруйнованих міст і більше втрат серед українського населення”, – вважають автори і закликають “допомогти” Україні проти її волі.

Ініціатори листа вважають, що розв’язана, зокрема, економічна війна водночас загрожує постачанню необхідних продуктів як до Росії, так і до багатьох бідних країн. 

“Війна приховує реальну небезпеку свого розширення і призведе до ще більшої неконтрольованої військової ескалаці, подібно до Першої світової війни. Червоні лінії буде перейдено дійовими особами та відчайдушними людьми обох сторін…”, – мовиться у листі. 

Його підписанти пропонують припинити постачання усіх видів озброєнь в Україну після того, як вдасться отримати “виторгуване негайне перемир’я”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter