“Детектор медіа” отримав сертифікат Ініціативи журналістської довіри

Дата: 02 Липня 2024
A+ A- Підписатися

31 травня 2024 року українська медійна організація “Детектор медіа” отримала сертифікат Ініціативи журналістської довіри (JTI), міжнародного стандарту журналістських норм, створеного організацією “Репортери без кордонів” (RSF). “Детектор медіа” як медіа та громадська організація прагне підвищити якість українських новин, борючись з дезінформацією та пропагандою, і має спільну мету з програмою сертифікації JTI.

Про це йдеться на сайті “Детектора медіа”. 

Так, після зовнішнього аудиту в першій половині 2024 року “Детектор медіа” – національне медіа, яке висвітлює український медіапростір – отримало сертифікат JTI від українського сертифікаційного органу “Імперіум Сертифік”.

“Детектор медіа” приєднується до спільноти понад 1 500 медіа з усього світу, які впроваджують стандарт JTI у своїх редакціях, щоб підвищити прозорість та сприяти підзвітнішій редакційній діяльності.

“Ця перша сертифікація, офіційна гарантія того, що сертифіковане ЗМІ заслуговує на нашу довіру, є результатом майже 2 років невпинної підтримки українських журналістів та медіа. Сертифікація JTI також є потужним сигналом для міжнародної спільноти, що вони повинні продовжувати підтримувати українські медіа в довгостроковій перспективі, щоб забезпечити право на доступ до вільної та достовірної інформації”, – зазначив директор Ініціативи журналістської довіри Бенджамін Саббах.

Тим часом очільниця “Детектора медіа” Наталія Лигачова зазначила, що невіддільною частиною діяльності медіа та громадської організації “ДМ” є аналіз та оцінювання роботи інших медіа.

“Моніторинги дотримання журналістських стандартів, спростування дезінформації, медіакритика – усе це складові нашої щоденної роботи, покликані сприяти покращенню якості медіасередовища в Україні. Але і нам корисно поглянути на себе ззовні, очима колег. Тому ми раді бути першим медіа в Україні, яке пройшло сертифікацію JTI”, – наголосила вона.

Нагадаємо, що у травні 2024 року шестеро медіаменеджерів та журналістів заснували громадську організацію “Клуб відповідальних медіа”. Засновниками громадської організації “Клуб відповідальних медіа” стали учасники програми “International Training Programme on Media Regulation in a Democratic Framework Eastern Europe 2022”, а саме:

  • директор з маркетингу телеканалу “Еспресо” Микола Типусяк;
  • голова правління Асоціації правовласників та постачальників контенту Наталя Клітна;
  • генеральний директор видавництва “Телегазета” Дмитро Кліманов;
  • медіааналітикиня Зоя Красовська;
  • журналістка NV, проєктна менеджерка громадської організації “Жінки в медіа” Олександра Горчинська;
  • координатор проєктів у Представництві Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні Богдан Басій

Головою правління новоствореної організації став Микола Типусяк.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter