ЦПК: Керівництву ОАСК оголосили підозри

Дата: 17 Липня 2020
A+ A- Підписатися

НАБУ та САП повідомили про підозру голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку, його заступникові Євгену Аблову та ще п’яти суддям ОАСК.

Про це повідомили в Центрі протидії корупції. 

НАБУ та САП повідомили про підозру суддям скандального Окружного адмінсуду Києва. Це голова ОАСКу Павло Вовк…

Опубліковано Центр Протидії Корупції Пʼятниця, 17 липня 2020 р.

Суддів підозрюють у створенні злочинної організації та захопленні влади. Напередодні в будівлі ОАСК відбулись обшуки нібито в межах справ Майдану. Однак тоді в пресслужбі суду зазначили, що їхній голова Павло Вовк перебуває у відпустці.

Нагадаємо, що Окружний адміністративний суд міста Києва вирішує спори з державою. Активісти вже не перший рік наголошують на тому, що корумпований суд фактично може керувати країною.

Нещодавно активісти ЦПК провели імпровізований урок для президента Володимира Зеленського, адже, за їхніми словами, існування дискредитованого суду саме його відповідальність. Звернули увагу Зеленського, зокрема, на керівника суду та його заступника – Павла Вовка та Євгена Аблова. Перший минулого року став фігурантом так званої вовчої справи, коли НАБУ оприлюднило аудіозапис телефонних розмов, у якому йдеться, що він і деякі судді втручались у діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС). Для того щоб уникнути обов’язкового кваліфікаційного оцінювання, їм були потрібні лояльні члени в комісії. Тож за втручання Вовка двох її учасників замінили наперед визначеними переможцями конкурсу за квотою Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової та Державної судової адміністрації.

Щодо Аблова, то він відомий тим, що 9 грудня 2013-го прийняв позов від громадянина, якому барикади на Майдані “перешкоджали вільно пересуватися”. Він просив зобов’язати спецпідрозділ “Беркут” припинити правопорушення щодо блокування доріг. Менш ніж за дві години видав позивачеві ухвалу, якою заборонив “будь-яким особам вчиняти дії щодо блокування будь-яким способом” усіх вулиць, де відбувались акції протесту. Згодом спецпідрозділ “Беркут” та внутрішні війська зробили невдалу спробу штурму Майдану.  

Окрім цього судді ОАСК відомі тим, що відсторонили від обов’язків в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун, заборонивши їй вчиняти будь-які дії як очільниці відомства. У результаті під загрозою опинилося відправлення великої партії життєво необхідних ліків до регіонів. Також суд розглядав позови звільнених у результаті проведення атестації співробітників поліції Києва та Центрального апарату, зокрема одіозних департаментів протидії наркозлочинності та захисту економіки. За словами самого Павла Вовка, поновлено було близько 90% звільнених поліцейських.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter