Ведучою цьогорічного Євробачення вперше в історії стала трансґендерна жінка

Дата: 21 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Цього року ведучою пісенного конкурсу Євробачення вперше в історії стала трансґендерна блогерка Нікі де Ягер.

Про це повідомляє видання SBS Dutch.

Фото: pinknews.co.uk

27-річна Нікі де Ягер – відома б’юті-блогерка з Нідерландів. Свій канал на ютубі вона створила ще 2008 року, коли їй було 14. Вже у 2017-му журнал Forbes назвав її однією з десяти найвпливовіших осіб у сфері краси. Наразі вона має понад 13 мільйонів підписників у ютубі та більш ніж 14 мільйонів в інстаграмі.

Камінг-аут як трансґендерна жінка вона зробила в січні 202о року. За словами де Ягер, із шести років вона почала відпускати довге волосся, підлітком почала вживати гормони, а в 19 років здійснила повний перехід. До зізнання блогерку, за її словами, підштовхнули погрози та шантаж.

“Якщо ви відчуваєте, що опинилися в пастці та виходу немає, знайте, що стане краще. Повірте, стане краще”, – казала вона.

Нікі мала стати ведучою Євробачення у 2020 році, однак конкурс торік не проводили через пандемію коронавірусу. 

“Я думаю, що це надзвичайна честь, що я змогла отримати цю платформу та надихати людей у всьому світі. Я думаю, що багато людей черпають натхнення в мене та бачать, що нормально жити своєю правдою, бути собою і все ще мати можливість робити чудові речі в житті, як, наприклад, вести Євробачення”, – зазначила вона в одному з інтерв’ю.

Нагадаємо, у 2019 році Всесвітня організація охорони здоров’я вилучила трансґендерність із переліку психічних розладів, але досі транслюди продовжують стикатися з дискримінацією у всьому світі та стають жертвами вбивств на ґрунті ненависті.

Не становить винятку й Україна. Минулого року в Житомирі група молодиків зґвалтувала, пограбувала та катувала 19-річну трансґендерну жінку. Спочатку поліція завела справу тільки за статтею “Грабіж”, однак під тиском адвокатів та правозахисників вирішила розслідувати її як злочин ненависті. 

Деякі транслюди на власному прикладі показують, що боротися зі стереотипами можливо. Так, мешканці 4-тисячного італійського міста Тромелло, розташованого в північноіталійській області Ломбардія, обрали своїм мером 40-річного трансґендерного чоловіка Джанмарко Негрі. Під час перегонів він не боявся розповідати виборцям про труднощі, з якими зіткнувся на шляху до прийняття себе.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter