Цьогоріч ветерани та члени їхніх родин отримають 200 мільйонів гривень на розвиток власної справи

Дата: 02 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

За підсумками п’ятої у 2024 році хвилі подання заяв на гранти для ветеранів визначили 47 переможців, які отримають гроші на розвиток власної справи.

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Diego Ibarra Sanchez / The New York Times

Серед переможців 27 учасників бойових дій та 20 членів родин ветеранів. Судячи з повідомлення посадовців, 37 переможців отримали грант розміром до 500 тисяч гривень, 10 – до 250 тисяч гривень.

Найбільше грантів отримали в Івано-Франківській, Сумській, Тернопільській та Черкаській областях. Найпопулярніші сфери, в яких планують розвивати свій бізнес, – це гуртова та роздрібна торгівля, тимчасове розміщування й організація харчування, переробна промисловість, сільське господарство, надання інших видів послуг.

Відтоді, як урядову програму “Власна справа” розширили для ветеранів та їхніх родин, допомогу на власну справу отримали 454 ветерани та їхніх рідних, а загальна сума грантів сягає 200 мільйонів гривень. Заявки треба подавати через портал “Дія” разом з бізнес-планом.

Нагадаємо, що нині більш ніж половина українських ветеранів хочуть мати власну справу, щоб не стикатись із дискримінацією під час працевлаштування. Якщо ж ветеран має інвалідність, то в цьому разі брак знань серед роботодавців призводить лише до більшої недовіри.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter