Цьогоріч на Київщині відкриють ще 4 нових шелтери для постраждалих від домашнього насильства

Дата: 19 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У 2024 році в чотирьох громадах Київської області планують відкрити нові шелтери й спеціалізовані служби для постраждалих від домашнього насильства.

Про це розповіла очільниця служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної військової адміністрації Ірина Антошко.

Фото: КОДА

Наразі в області вже функціонують шелтери для постраждалих осіб, де впродовж 2023 року прихисток отримали понад 140 людей, які потерпали від дій кривдників. 

“Окрім притулків, функціонують й інші спеціалізовані служби підтримки для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Це денні центри, зокрема, з кризовою кімнатою, консультативні служби й 17 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги й підтримки”, – додала Антошко.

За підсумками 2023 року, на Київщині спеціалізовані служби надали майже пʼять тисяч послуг, серед яких психологічні і юридичні консультації, соціально-психологічна допомога й соціально-побутові послуги.

У Київській обласній державній адміністрації нагадали, що постраждалі від домашнього насильства можуть звертатися по допомогу за такими номерами:

  • 1547 – урядова гаряча лінія з протидії домашньому насильству;
  • 1545 – урядовий колл-центр;
  • 0800213103 – безоплатна правова допомога;
  • 102 – Національна поліція.

Також можна звернутися до територіальної громади за місцем фактичного проживання.

Нагадаємо, що у квітні 2023 року мережа спеціалізованих служб підтримки в Україні налічувала 760 одиниць. Зокрема, це 520 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, 46 притулків, 46 кризових кімнат, 43 денних центри соціально-психологічної допомоги, 71 спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування, 19 гарячих ліній та 15 інших закладів та установ, призначених для надання допомоги постраждалим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter