Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки запустив власний сайт

Дата: 21 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, створений при Міністерстві культури та інформаційної політики України як один з державних механізмів протидії дезінформації, запустив офіційний сайт у бета-версії.

Про це повідомили 21 вересня на сторінці центру у фейсбуку.

Джерело: spravdi.gov.ua

У повідомленні уточнюється, що на своєму сайті центр оперативно публікуватиме аналітику про зовнішні інформаційні загрози Україні, огляди дезінформації та спростування наративів з тем, які найбільше атакує Російська Федерація.

Також тут можна буде знайти публікації напрацювань партнерської мережі центру – профільних громадських організацій та експертної міжнародної спільноти, які спростовують кремлівські фейки та борються з російською пропагандою.

За словами керівника центру Ігоря Солов’я, нинішня версія сайту базова. Вона надає доступ до продуктів центру і можливість стежити за його роботою.

Надалі сайт розвиватимуть у повноцінну сучасну платформу з корисними ресурсами для держави й суспільства, базами даних та консолідованою українською експертизою з протидії дезінформації, уточнив Соловей.

Нагадаємо, що Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики розпочав роботу 31 березня 2021, його головна мета – посилення протидії російській пропаганді.

Головні завдання структури – підвищення стійкості суспільства до гібридних зловмисних впливів, виявлення дезінформації та реагування на неї, просування проактивних українських наративів, систематична співпраця ГО та влади у сфері протидії дезінформації.

Від початку роботи центру його очолювала Любов Цибульська, яка раніше працювала керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру. На початку вересня вона залишила посаду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter