Керівниця Центру інформбезпеки від Мінкульту Цибульська залишила посаду

Дата: 06 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Керівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська повідомила, що залишила посаду; також вона назвала найбільші досягнення центру за час його діяльності.

Відповідне повідомлення вона розмістила на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: detector.media

“Моя робота в ролі керівниці Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки добігає кінця. Я прийняла це рішення зі спокійним серцем. Це були надзвичайно інтенсивні шість місяців, якими я пишаюсь”, – написала Цибульська.

Вона уточнила, що її метою на посаді із самого початку було “запустити нову інституцію, зібрати потужну команду, показати, що держава теж може виробляти висококласну експертизу з гібридних загроз”.

За словами екскерівниці, центр очолить Ігор Соловей, його заступником стане Микола Балабан.

“Ці кандидатури я запропонувала міністру Олександру Ткаченку сама. І рада, що саме вони були погоджені. Обидва – як Ігор, так і Микола – не новачки в цій сфері, і я переконана, що їм вдасться реалізувати всі проєкти, які ми детально розпланували та для яких заклали хороший фундамент”, – наголосила Цибульська.

Вона коротко розповіла, що вдалося зробити колективу центру на сьогодні.

1. За підтримки міжнародних партнерів створити дорожню карту розвитку центру. Чітка інструкція – в яких напрямах і за якими алгоритмами має працювати інституція.

2. Зібрати команду і розробити план проєктів до 2022 року, знайти для них кошти та підтримку.

3. Спільно з громадськими організаціями розробити матрицю стратегічних наративів для України. Завдяки NDI проведено опитування громадської думки в усіх частинах України, щоб зрозуміти, які з наративів працюють, а які ні. Результати можна запускати в окремі інформаційні кампанії та враховувати в усіх державних комунікаціях.

4. Створити концепцію тренінгів для державних службовців та зробити оцінювання потреб серед комунікаційників міністерств.

5. У співпраці з МКіП, ЗСУ, ДСНС та ГО створити брошуру “У разі надзвичайної ситуації або війни”, вона вийде накладом 100 тисяч екземплярів, перекладена англійською та російською мовами.

6. Розробити бета-версію сайту центру, де вже розміщено напрацювання щодо інформаційних атак агресора. Сайт буде невдовзі презентовано.

7. Розпочати виробництво власних аналітичних матеріалів, а для цього знайти людей, які “розуміють гібридну війну і вміють писати це для широкої аудиторії”.

8. Спільно з міжнародними партнерами розробити концепцію та працювати над створенням першого великого міжнародного Форуму зі стратегічних комунікацій у Києві.

9. Разом з міністерством запустити мистецькі конкурси для кампаній з підвищення стійкості населення до дезінформації.

10. Здобути суб’єктність центру серед інших структур влади. 

Цибульська нагадала, що під час створення центру довелося дуже довго – близько п’яти місяців – чекати на державне фінансування.

“На жаль, так працює система… Тепер бюджет у нас є. І ми набрали команду з дев’яти людей. Далі буде більше”, – уточнила вона і сказала, що із самого початку хотіла, щоб центр працював за аналогією з центрами передового досвіду НАТО.

За словами екскерівниці, вона залишиться радницею центру насамперед з міжнародних комунікацій.

Також Цибульська подякувала громадським організаціям та міжнародним партнерам за підтримку діяльності центру. 

Нагадаємо, що Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики розпочав роботу 31 березня 2021, його головна мета – посилення протидії російській пропаганді.

Головні завдання структури – підвищення стійкості суспільства до гібридних зловмисних впливів, виявлення дезінформації та реагування на неї, просування проактивних українських наративів, систематична співпраця ГО та влади у сфері протидії дезінформації.

Від початку роботи центру його очолювала Любов Цибульська, яка раніше працювала керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter