Центр протидії корупції про позов до ОАСК: Виглядає як сигнал, що можуть бути й інші позови

Дата: 17 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Центр протидії корупції не отримував позову щодо нібито пропаганди діяльності дивізії військ СС “Галичина”, про який напередодні повідомили в Окружному адміністративному суді Києва.

Про це виданню ZMINA повідомила юристка центру Олена Щербан. За її словами, наразі невідомо, про що йдеться і хто саме позивач.

Це не виглядає як якась серйозна загроза, але якщо цей позов дійсно до нас, то це виглядає як сигнал, що можуть бути й інші позови. Тому що ми звернули увагу на те, що судді ОАСК були фігурантами цих скандальних плівок НАБУ, і тоді саме НАБУ встановило, що судді самі організовують такі позови від ручних організацій“, – зазначила юристка.

Напередодні ЦПК анонсував акцію протесту у вигляді “уроку” для президента Володимира Зеленського “Як ліквідувати Окружний адміністративний суд Києва”, бо розформувати суд можна лише через подання відповідного законопроєкту до Верховної Ради від глави держави. Акція мала відбутися 17 червня, але була перенесена на 18-те. Як зазначили організатори, це відбулося з технічних причин.

16 червня на сайті ОАСК з’явилося повідомлення про позов з вимогою визнати протиправною бездіяльність Міністерства юстиції України щодо неухвалення рішення з приводу невідповідності діяльності ГО “Центр протидії корупції” вимогам Закону “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

На думку позивача, ЦПК, аналізуючи діяльність дивізії військ СС “Галичина”, нібито займається пропагандою націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, чим порушує чинне законодавство. Тому позивач просить ОАСК зобов’язати Мін’юст звернутися з позовом до суду про припинення діяльності ЦПК.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter