Cуд заочно арештував за підозрою у корупції ексміністра охорони здоров’я Степанова

Дата: 14 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Вищий антикорупційний суд України заочно взяв під варту підозрюваного у корупції колишнього директора ДП “Поліграфкомбінат”. 

Про це розповіли у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. 

Фото: вікіпедія

Імені підозрюваного не називають, але відомо, що директором підприємства у часи, коли, на думку слідчих, вчиняли злочин, був Максим Степанов – колишній міністр охорони здоров’я. Під час того, як Степанов очолював міністерство, у ньому трапилось чимало гучних скандалів, зокрема, щодо закупівель ліків. 

Детективи ще влітку розповідали, що для власного збагачення підозрюваний закуповував розхідні матеріали для виготовлення документів, зокрема закордонних паспортів, через підконтрольну йому фірму в Естонії. 

Таким чином нібито легалізували пів мільярда гривень. 

НАБУ з’ясувало також, що підозрюваний приховав продаж 45% акцій у підприємстві, ймовірно, за 100 тисяч доларів, іншій підконтрольній компанії за 1,35 мільйона. Частину коштів посадовець задекларував, а 150 тисяч доларів перевів на рахунки близьких.

Окрім цього, він запатентував на підконтрольну компанію, яка брала участь у закупівлях, право інтелектуальної власності на захисні елементи в паспортах. Таким чином, як пояснювали детективи, кожен громадянин, отримуючи документи, не лише переплачував вартість внаслідок завищень при закупівлях, але й фактично платив посадовцю за його “інтелектуальний внесок”.

У САП кажуть, що “після затримання (підозрюваного. – Ред.) та доставлення до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування запобіжного заходу.”

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції вперше від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну відкрило реєстр корупціонерів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter