CША негласно закликають банки до співпраці з російськими компаніями – Bloomberg

Дата: 08 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Мінфін Сполучених Штатів і Держдепартамент негласно закликали великі американські банки, незважаючи на санкції, надавати послуги деяким російськими компаніям.

Про це інформує британське агентство Bloomberg із посиланням на джерела.

Йдеться про банки Citigroup і JPMorgan. Bloomberg пише, що мовиться про базові послуги, такі як розрахунки в доларах США, платіжні перекази й торговельне фінансування для деяких російських компаній.

До цього переліку, зокрема, входять “Газпром”, ПАТ “Уралкалій” і ФосАгро.

“Очікується, що банки забезпечуватимуть дотримання обмежень, відмовляючи в обслуговуванні банкам, фізичним та юридичним особам, що потрапили під санкції, і можуть бути покарані багатомільярдними штрафами за їхнє невиконання”, – ідеться в публікації.

Видання також додає, що мінфін США має роз’яснення для банківської галузі про те, що обмежувальні заходи не стосуються сфер гуманітарної допомоги та сільського господарства.

Напередодні повідомлялося, що російські олігархи, які перебувають під західними санкціями через неспровоковане повномасштабне вторгнення Росії в Україну, змогли вивести сотні мільярдів доларів і приховати західні інвестиції за допомогою мережі офшорів на острові Мен в Ірландському морі. 

Нагадаємо, тоталітарна Російська Федерація під час свого повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

Відповідно до звіту проєкту KSE Institute, Росія завдала Україні на понад 127 мільярдів доларів збитків. Зокрема, пошкоджено житлового фонду на 50,5 мільярда доларів. Лише за період з червня по серпень країна-терорист завдала збитків на понад 31 мільярд доларів. 

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони та голови МЗС Росії Сергія Лаврова, Кремль не збирається обмежувати свою військову агресію сходом і планує повне знищення України.

Із 24 лютого до 30 жовтня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 16 295 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні: 6 430 загиблих і 9 865 поранених. В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

Наслідки російського вторгнення в м. Тростянець Сумської області, липень 2022 року

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило 6,5 мільйона людей утекти за кордон. За підрахунками Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.

За підрахунками ООН, станом на середину серпня понад 3 мільйони громадян України були вивезені добровільно чи примусово на територію Росії з окупованих територій Сходу та Півдня України.
 
Російські ЗМІ інформують, що станом на 1 серпня кількість переміщених з України до РФ перевищила 3 мільйони. Водночас половина з цього числа – жителі з районів, контрольованих незаконними збройними формуваннями Донеччини та Луганщини, які виїздили також ще до початку війни.
 
Після обстрілів, зокрема Сергіївки на ОдещиніКременчука на ПолтавщиніЧасового Яру, неодноразових застосувань касетних боєприпасів у житлових районах Харкова, бомб, що розлітаються на сотні уламків, спричиняючи смерть та каліцтва цивільних, влада України закликає визнати Росію державою-терористом та виключити з Радбезу ООН.
 
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар напередодні закликала ООН підтримати створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Вона наголосила, що якщо за злочини не карають, а винних не притягують до відповідальності, то вони будуть ще більшими. Джеппар переконана, що навіть коли президент РФ Володимир Путін програє свою війну, бізнес із Росією має бути неможливим, доки винних не буде притягнуто до відповідальності за злочини в Україні.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter