Чиновниця з Херсона, яку оголосили в розшук через співпрацю з окупантами, прийшла “з повинною”

Дата: 30 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Колишня очільниця відділу соціально-психологічного забезпечення виправної колонії Херсона, яку правоохоронці оголосили у розшук за колабораційну діяльність, сама прийшла “з повинною” до суду.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Після захоплення міста жінка підтримала загарбників і вступила до лав окупаційної адміністрації РФ. Там її призначили очільницею “відділу кадрів” у створеній окупантами “виправній колонії”.

На цій “посаді” агітувала місцевих жителів підтримати Росію та приєднатися до лав каральної установи росіян. За це вона обіцяла роботу в окупаційному органі та лояльність російських загарбників.

Співробітники СБУ задокументували ці дії жінки, повідомили їй про підозру та оголосили у розшук.

Після звільнення Херсона підозрювана, усвідомлюючи невідворотність покарання, добровільно з’явилася до суду, де їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі у межах кримінального провадження за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

Раніше ZMINA писала, що за звинуваченнями в державній зраді довічне з конфіскацією майна загрожує начальнику одного з відділів “Північної виправної колонії №90”, який пішов на співпрацю з росіянами та під час їхньої втечі з Херсона випустив в’язнів з установи. 

Нагадаємо, що правоохоронці затримали та повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, трьом працівникам Херсонського слідчого ізолятора. Їм загрожує від 15 років до довічного. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter