“Чим ваші дії відрізняються від дій окупантів?”: Антоненко звернувся до Зеленського, Авакова та Рябошапки

Дата: 02 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Музикант і доброволець Андрій Антоненко, якого підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, заявив, що звинувачення щодо волонтерів у резонансній справі сфабриковано, а дії українських силовиків не відрізняються від того, як поводилась із режисером Олегом Сенцовим та кримськими татарами російська ФСБ. 

Звернення на адресу президента Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та генпрокурора Руслана Рябошапки, яке Антоненко передав зі слідчого ізолятора, опублікували на сторінці Free Riff у фейсбуку. 

Звернення Андрія Антоненко до Президента, міністра МВС та Генпрокурора з-за ґрат.Офіційно, 1 січня 2020 року.Панове…

Gepostet von Free Riff am Mittwoch, 1. Januar 2020

Звинувачення у вбивстві Шеремета щодо себе та інших добровольців і волонтерів Антоненко назвав “сфальсифікованими, ганебними та брехливими”.

“Чим ваші дії відрізняються від дій російських окупантів на Донбасі і в Криму? Чим ваші дії відрізняються від дій ФСБ РФ? Чим ця брехлива, вигадана, ганебна справа відрізняється від справ Олега Сенцова і кримських татар, які сфабрикувала рос. ФСБ? Відповідь: нічим! Це ганьба вам, як міністру, генпрокурору і президенту!” – написав він. 

Нагадаємо, що 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні

Після обрання запобіжних заходів захист Антоненка подав до Печерського районного суду Києва позов про захист честі та гідності проти очільника МВС Арсена Авакова, першого заступника голови Нацполіції Євгена Коваля, генпрокурора Руслана Рябошапки та президента Володимира Зеленського

Незадовго до цього захист родини Владислава та Інни Грищенків, яких також звинуватили у ймовірній причетності до вбивства журналіста Шеремета, вимагав спростування цієї інформації від МВС.

Волонтерка Юлія Кузьменко також подала позов про захист честі, гідності та ділової репутації проти МВС та очільника відомства Арсена Авакова. Цікаво, що суддею у справі авторозподіл призначив Сергія Вовка, який ухвалював рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для волонтерки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter