Чотирьох бойовиків, які воювали проти України, засудили до позбавлення волі від 10 до 12 років

Дата: 19 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Суд ув’язнив чотирьох бойовиків, яких взяли у полон під час бойових дій на Бахмутському на Вугледарському напрямках. Чоловіків засудили до позбавлення волі від 10 до 12 років.

Про це повідомили в СБУ.

За матеріалами Служби безпеки України тюремні строки отримали бойовики, які воювали проти України у складі підрозділів Південного військового округу збройних сил РФ. Суд призначив одному з фігурантів 10 років ув’язнення, а іншим трьом – 12 років.

“На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада); ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації); ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях)”, – йдеться у повідомленні.

Одним із засуджених є командир мотострілецького взводу 2 армійського корпусу РФ, який воював проти України з 2014 року, а після початку повномасштабного нападу РФ віддавав накази обстрілювати українські міста на Сході країни із самохідних артилерійських установок “Піон”.

Інший засуджений бойовик після 24 лютого 2022 року штурмував населені пункти в Донецькій та Луганській областях.

Серед ув’язнених окупант, який у складі 5 окремої мотострілецької бригади “Оплот” брав участь у спробах захоплення селища Велика Новосілка.

Термін ув’язнення отримав ще один бойовик, який з 2014 року перебував у складі створеного РФ на захопленій території Донеччини “розвідувального управління республіканської гвардії “Донецької народної республіки”.

Він охороняв російські тюрми, де утримували учасників руху опору, а після повномасштабного вторгнення окупант атакував українські міста на східному фронті.

Нагадаємо, на початку березня в Одесі правоохоронці затримали місцевого мешканця, якого називають бойовиком “ДНР”, що брав участь у боях за Донецький аеропорт. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter