В Одесі затримали бойовика “ДНР”, який брав участь у боях за Донецький аеропорт

Дата: 06 Березня 2023
A+ A- Підписатися

В Одесі правоохоронці затримали місцевого мешканця, якого називають бойовиком “ДНР”, що брав участь у боях за Донецький аеропорт. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

У повідомленні ОГП йдеться, що підозрюваний виїхав у Донецьк та вступив до збройного підрозділу бойовиків “Спарта” у 2014-му, однак слідчі есбівці вважають, що на непідконтрольну уряду територію чоловік потрапив у 2015-му. 

Затриманий мав позивний Хантер, а його командиром був бойовик Моторола. 

“У складі ворожого угруповання він обстрілював оборонні позиції українських військ, воював у районі Донецького аеропорту, чергував на блокпостах та навчався на “курсах” снайперів”, – кажуть правоохоронці. 

До Одеси затриманий повернувся, коли отримав поранення. Есбівці додають, що весь цей час чоловік продовжував підтримувати контакти зі своїми поплічниками з лав терористів.

Суд уже відправив одесита під варту. За звинуваченнями в участі у терористичній групі чи організації йому загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років. Також суд може конфіскувати в нього майно. 

Нагадаємо, що торік суд визнав мешканця Черкащини винним у сприянні діяльності так званої “ДНР” та відправив за ґрати на 12 років. Чоловік з позивним Одеса спочатку брав участь у бойових діях на Донеччині, а пізніше очолив навчальний центр, де особисто тренував бойовиків з тактики стрільби.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter