Чоловіку з Чернігівщини закидають організацію переправлення призовників до Білорусі та співпрацю з її спецслужбами

Дата: 04 Січня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо мешканця Чернігівщини, якого підозрюють в організації каналу нелегального переправлення за кордон українців призовного віку та співпраці з білоруськими спецслужбами. 

Про це розповіли в СБУ. 

Затримали підозрюваного наприкінці минулого року в межах спецоперації. Чоловік був військовослужбовцем Сил територіальної оборони. 

Спочатку його підозрювали в організації каналу переправлення призовників, однак під час досудового розслідування розкрились нові факти. 

“Він проводив розвідувально-підривну діяльність у регіоні на користь спецслужб Білорусі. Саме для них зловмисник збирав інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів Сил оборони на території області. Особливу увагу звертав на місця проживання командного складу українських військ”, – розповідають правоохоронці. 

Зібрану інформацію, як переконують у СБУ, чоловік намагався переправити до Білорусі разом з чоловіком, який скористався його “послугами”.

Фото: СБУ

В Офісі генерального прокурора уточнюють, що затриманий радив передати відомості білоруським спецслужбовцям, щоб уникнути відповідальності за незаконний перетин кордону.

Фото: СБУ

Затриманому закидають державну зраду, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, а також організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Тільки за частиною другою статті про держзраду йому загрожує 15 років або довічне з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що торік під час спроби перетину державного кордону спецслужбовці затримали колишнього співробітника МВС, який готувався передати росіянам через посольство РФ у Будапешті засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників силових відомств України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter