Чоловіка з Рівненщини заочно засудили до дев’яти років за співпрацю з бойовиками “ДНР”

Дата: 31 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Рівненський міський суд заочно засудив до дев’яти років позбавлення волі командира розвідгрупи бойовиків “ДНР”, який збирав дані про ЗСУ та добирав “кадри” для терористів. 

Про це повідомили в СБУ. 

Чоловік вступив до лав бойовиків так званої “ДНР” навесні 2014-го. Фото: СБУ

Мешканець Сарненського району Рівненщини у квітні 2014-го вступив до лав бойовиків так званої “ДНР”. Чоловік пройшов спеціальний вишкіл з бойової підготовки та брав участь у боях проти українських військових, зокрема під час активної фази боїв за Дебальцеве у 2015 році.

Окрім цього, засуджений збирав інформацію щодо кількості, розташування позицій та передислокації українських військ, яку передавав через “кураторів” представникам російських спецслужб.

“За завданням російських “кураторів” бойовик займався також підбором кадрів для розвідувально-диверсійних груп ворожого угруповання “Оплот”. Він навчав учасників терористичних організацій ведення розвідувально-підривної діяльності проти українських військових”, – розповіли правоохоронці. 

Чоловіка засудили за статтею щодо участі в терористичній групі чи терористичній організації. Оскільки він переховується від правосуддя на непідконтрольній українській владі території Донбасу, то його оголосили в розшук. 

У СБУ нагадали, що початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з моменту затримання бойовика та приведення вироку до виконання.

Нагадаємо, що нещодавно апеляційний суд у Дніпрі підтвердив довічний вирок ватажку “ЛНР” Ігорю Плотницькому та двом бойовикам за збиття Іл-76. Їх визнали винними в скоєнні теракту, що призвів до загибелі 40 десантників і дев’яти членів екіпажу літака.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter