Апеляційний суд підтвердив довічний вирок ватажку “ЛНР” Плотницькому та двом бойовикам за збиття Іл-76

Дата: 27 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Дніпровський апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким до довічного позбавлення волі засудив ватажка так званої  “ЛНР” Ігоря Плотницького та двох бойовиків Олександра Гурєєва та Андрія Патрушева. Їх визнали винними в скоєнні теракту, що призвів до збиття літака Іл-76 та загибелі 40 десантників і дев’яти членів екіпажу 14 червня 2014 року в Луганському аеропорту.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: armyinform.com.ua

Влітку 2014 року бойовики уразили з переносного зенітно-ракетного комплексу Іл-76МД, який загорівся і впав. На борту було 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади й дев’ять членів екіпажу – всі вони загинули. 

Слідчі довели, що засуджені влаштували засідки та керували бойовиками, озброєними переносним зенітно-ракетним комплексом. У березні минулого року  Красногвардійський районний суд Дніпра заочно засудив до довічного трьох бойовиків.

“Обстріл було організовано та здійснено під чітким керівництвом засуджених”, – додали у прокуратурі. 

Нині вирок набрав законної сили, а оскільки засуджені знаходяться на окупованій території, то СБУ “вживає заходів для їх затримання та етапування для відбування покарання”.

Нагадаємо, що у Чернівцях заочно засудили до 10 років в’язниці колишнього співробітника СБУ, який перейшов на бік терористів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter