Чоловіка, який передавав “вагнерівцям” інформацію про розміщення військових об’єктів, відправили за ґрати на 15 років

Дата: 07 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Колаборанту, який передавав ПВК “Вагнер” інформацію про розташування військових об’єктів та переміщення підрозділів ЗСУ, суд міста Житомира призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це повідомила пресслужба Богунського райсуду Житомира.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

З матеріалів досудового розслідування відомо, що обвинувачений, 1941 року народження, у соцмережах добровільно погодився співпрацювати з представником ПВК “Вагнер” – збирати інформацію військового характеру.

Чоловік відслідковував місця дислокації, вид, кількість і переміщення підрозділів військовослужбовців та військової техніки ЗСУ, фотографував зображення з місцем розташування стратегічно важливих військових об’єктів та за допомогою мобільного додатку Telegram  упродовж з 22.09.2022-го по 21.02.2023-го виходив на зв’язок із представником ПВК “Вагнер”  та передавав останньому зібрані ним відомості”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що суд кваліфікував його умисні дії за ст. 111 ч. 2 КК України як державна зрада шляхом переходу на бік ворога в умовах воєнного стану, та призначив йому покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке належить йому на праві власності, та з позбавленням військового звання – полковника.

Обвинувачений у суді свою вину не визнав.

Нагадаємо, на Донеччині за колабораційну діяльність суд відправив до в’язниці на 12 років уродженця РФ, який наводив ракети окупантів на об’єкти критичної інфраструктури та лікарні.

Раніше ZMINA повідомляла, що також у листопаді до 15 років увʼязнення засудили агента ФСБ, який коригував ракетно-артилерійські та дронові удари РФ по прифронтовій території на півдні Дніпропетровщини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter