Чоловіка, який наводив російські ракети по школах у Миколаєві, засудили до 8 років в’язниці

Дата: 08 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Мешканця Миколаєва, який коригував російські обстріли по об’єктах цивільної інфраструктури міста та області, зокрема по школах, засудили до 8 років за ґратами. 

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.
 
Фото: Офіс генерального прокурора

“Засуджений здійснював постійне візуальне спостереження за об’єктами, що цікавили ворога, а результати спостереження надсилав кураторам закритими канали електронного зв’язку. Отримані дані окупанти використовували для нанесення прицільних ракетних ударів”, йдеться у повідомленні.

Чоловіка затримали ще у серпні 2022 року. Йому інкримінували несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та виправдання збройної агресії РФ проти України.

У поле зору російських спецслужб він потрапив через активність у прокремлівських телеграм-каналах, де залишав коментарі на підтримку російського вторгнення. Після початку повномасштабної війни російська воєнна розвідка залучила його до співпраці.

Коригувальником виявився колишній начальник служби охорони одного з інфраструктурних об’єктів обласного центру.

Прокурори довели, що чоловік збирав розвіддані щодо дислокації та переміщення українських військових та їхньої техніки. А також за його коригуванням окупанти завдали ракетного удару по двох місцевих школах. Заклади освіти зруйновано вщент.

До набрання вироком законної сили чоловік залишатиметься під вартою.

Нагадаємо, на при кінці грудня минулого року, під час стабілізаційних заходів у звільнених містах Донеччини Служба безпеки викрила чергового пособника росіян. Чоловік збирав розвіддані про розташування вогневих позицій та маршрути переміщення Сил оборони в регіоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter