“Чоловік уточнював потрібну інформацію, а жінка надсилала її росіянам”: жителів Слов’янська відправили за ґрати за передачу даних про місця розташування ЗСУ

Дата: 14 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Двох мешканців міста Словʼянськ, які передавали окупантам дані про місця дислокації українських військових, засудили до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляють в Офісі генпрокурора.

“Прокурором у суді доведено, що у липні 2022 року двоє громадян збирали дані про місця розташування військовослужбовців та техніки ЗСУ на території міста”, – йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, чоловік уточнював потрібну інформацію та координати на місцевості, а жінка надсилала ці дані на телефон російського мобільного оператора. На одному з мобільних телефонів виявили їхнє листування з російськими кураторами.

Зловмисників засудили за поширення інформації про розташування Збройних Сил України, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Нагадаємо, на початку січня жительку Добропілля Донецької області засудили до восьми років позбавлення волі за передання інформації представникам так званої “ДНР” про розташування блокпостів та місця дислокації українських військових у місті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter