Передавала окупантам дані про місце розташування українських блокпостів: жительку Донеччини засудили до восьми років увʼязнення

Дата: 04 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Жительку Добропілля Донецької області засудили до восьми років позбавлення волі за передання інформації представникам так званої “ДНР” про розташування блокпостів та місця дислокації українських військових у місті.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Донецька обласна прокуратура

У суді прокурор довів, що в березні 2022 року жінка неодноразово передавала своїй знайомій – учасниці незаконного збройного формування “ДНР” текстові повідомлення про місця розташування блокпостів та дислокації військовослужбовців ЗСУ на території міста Добропілля Покровського району.

Дані жінка надсилала з власного телефона в одній із соціальних мереж. Водночас вона усвідомлювала, що ця інформація може бути використана окупантами для обстрілів міста.

У червні 2022 року жінку затримали правоохоронці.

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури суд визнав жительку Добропілля винною у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Їй призначили покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, що 23 грудня під час стабілізаційних заходів у звільнених містах Донеччини Служба безпеки викрила ще одного пособника росіян. Чоловік збирав розвіддані про розташування вогневих позицій та маршрути переміщення Сил оборони в регіоні.

Після ворожої атаки чоловік виходив на місцевість, щоб зробити фото- та відеофіксацію пошкоджених будівель і надіслати “звіт” своїм російським кураторам. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter