Чоловік у Дніпрі відкрив підпільний осередок “Партії Шарія” та готувався до заворушень

Дата: 09 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У Дніпрі есбівці викрили підпільний осередок забороненої “Партії Шарія”, який, за їхніми словами, готувався проводити масові заворушення в регіоні. 

Про це повідомили в СБУ. 

До міста ймовірний організатор осередку потрапив з Донеччини під виглядом переселенця. 

Він був на постійному зв’язку з представниками Шарія за кордоном, а підпільне відділення “політсили” облаштував у власному домі, кажуть у СБУ.

“Для конспірації контактував виключно з “перевіреними” особами і максимально приховував адресу свого проживання”, – розповідають спецслужбовці.

Під час обшуків у нього знайшли інструкції з алгоритмом дій щодо провокації масових заворушень під час громадських заходів, а також “угоди” партійців про нерозголошення інформації щодо своєї підривної діяльності проти України.

Також, судячи з опублікованих фото, знайшли багато перепусток з написом “Преса”. 

“Зловмисники готувалися до проведення вуличних акцій на підтримку російських окупантів у разі наближення лінії фронту або захоплення регіону”, – уточнюють есбівці. 

Провадження відкрили за статтею щодо дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. 

Нагадаємо, що торік в Україні повністю заборонили діяльність 12 проросійських політичних сил, серед яких, “Опозиційна платформа – За життя”. 

Чимало депутатів цієї політсили почали співпрацювати з російськими окупантами після 24 лютого: у Мелітополі на їхній бік перейшла Галина Данільченко, в Енергодарі – Андрій Шевчик, а в Ізюмі на Харківщині депутат від ОПЗЖ Анатолій Фомічевський показав дорогу до міста окупантам.

Серед таких також колишній мер Святогірська Володимир Бандура. За словами самих російських терористів, Бандура був подвійним агентом

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter