У Харкові чоловік посеред ночі вигнав на вулицю жінку з дитиною

Дата: 17 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У Харкові поліцейські допомогли жінці з дитиною, яких посеред ночі вигнав на вулицю домашній кривдник. 

Про це повідомили у поліції Харківської області. 

Фото: Нацполіція

Інцидент трапився у Московському районі міста 15 вересня близько 23 години. 28-річна жінка розповіла поліцейським, що того вечора посварилась зі своїм чоловіком. Той ображав її нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою та вбивством. 

Під час сварки він вигнав дружину з орендованої квартири, забрав її та дитини документи, після чого пішов у невідомому напрямку.  

“Потерпіла з чоловіком та дитиною приїхали до Харкова з Луганщини. Близьких родичів та знайомих у місті, а також грошей громадянка не має”, – розповіли правоохоронці. 

Жінку з дитиною відвезли до Центру надання допомоги постраждалим від насильства, де вони зможуть перебувати від 10 до 90 днів. Також їм нададуть психологічну допомогу. 

Минулого року за домашнє насильство в Україні засудили майже тисячу осіб, а кількість повідомлень про вчинення цього злочину зросла на 66%.

Систематичне вчинення фізичного, психологічного чи економічного насильства щодо рідних та близьких в Україні вже понад два роки є злочином. Нове законодавство дозволяє поліцейським видавати термінові заборонні приписи, аби кривдники залишили оселю й не контактувати з постраждалими щонайменше 10 днів. Однак, як показують дослідження, роблять це правоохоронці неохоче. 

Влітку парламент підтримав рішення, щоб гроші домашніх кривдників, зароблені на суспільно корисних роботах, спрямовували одразу потерпілим, адже штрафи, призначені судами, зазвичай сплачували або із сімейного бюджету або ж з кишені самих постраждалих.

Також дозволили карати за вчинення домашнього насильства військових та поліцейських. Раніше правоохоронці мали право скласти протокол на них, однак справу після цього передавали відповідним військовим формуванням, які вже й вирішували, чи починати розслідування. 

Раніше ZMINA розповідала історію дніпрянки Марини, яка роками терпіла знущання чоловіка та бездіяльність поліції, а згодом вбила свого кривдника. Жінку спочатку відправили під домашній арешт, однак після розголосу звільнили

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter