Членство України в ЄС залежить від самої держави – євродепутати

Дата: 09 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У Європарламенті висловили підтримку європейським прагненням України й заявили, що час вступу до ЄС залежить від самої України.

Про це йдеться в листі євродепутатів з “Групи друзів України в Європарламенті”, який є відповіддю на заяви президентки Естонії Керсті Кальюлайд, пише “Європейська правда”.

Євродепутати зазначили, що критерії членства в ЄС лишаються незмінними.

“Нові члени повинні керуватися політичними цінностями ЄС, принципами єдиного економічного ринку та відповідати правовим питанням ЄС”, – нагадали автори листа. 

Євродепутати звернули увагу, що прагнення України до членства в Європейському Союзі останніми роками формуються Угодою про асоціацію і Глибокою та всеосяжною угодою про вільну торгівлю.

“Зрозуміло, що Україні спочатку доведеться повністю реалізувати Угоду про асоціацію, і це шлях до Європейського Союзу. Це насамперед процес реформ у багатьох сферах, і, схоже, Україна погоджується, що вони незамінні. Це реформи в політичній, правовій системі, різних державних та економічних сферах. Боротьба з корупцією в українських судах та державному управлінні залишається центральним завданням, яке необхідно виконати. Україна – на шляху реформ, досягнення тішать, і ми сподіваємося на подальший прогрес”, – заявили в Європарламенті.

Вони також наголосили, що терміни повноправного членства України в ЄС багато в чому залежать від самої країни, яка “прагне вибрати найкращий для себе графік з огляду на темп та результати реформ і прогресу”.

Нагадаємо, в інтерв’ю “Європейській правді” президентка Естонії Керсті Кальюлайд висловила думку, що Україні, Молдові та Грузії необхідно “ще з 20 років” для досягнення критеріїв, необхідних для вступу до ЄС, а передумовою вступу до НАТО є повернення контролю над усіма окупованими територіями.
 
У травні Державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив, що допомога США Україні прямо залежатиме від проведених реформ.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter