Членом наглядової ради НСТУ від правозахисної сфери переобрали Олександра Павліченка

Дата: 25 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Переможцем конкурсу на посаду члена наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України за квотою громадських об’єднань у правозахисній сфері став Олександр Павліченко. 

Про це повідомляє кореспондентка видання ZMINA.

Олександр Павліченко. Фото: openukraine.org

Під час сьогоднішнього голосування Павліченко, повноваження якого завершилися 7 грудня 2021 року, отримав за результатами голосування 100 балів. Слідом за ним ішов Микола Дроздовський із 91 балом, Володимир Яворський із 66 балами та Євгеній Захаров із 59 балами. 

Заявки на участь у конференції, де мали обирати члена наглядової ради, Нацрада приймала з 30 серпня до 13 вересня 2021 року. Загалом надійшло 64 заявки.

Допущені організації делегували шість кандидатів: Євгена Захарова, Олександра Павліченка, Володимира Яворського, Максима Ільчишена, Миколу Дроздовського і Руслану Якимів.

Конференція громадських об’єднань у правозахисній сфері мала відбутись торік у листопаді, однак її відтермінували через оголошення червоної зони в Києві.

Напередодні проведення конкурсу ГО “Центр інформації про права людини” (ZMINA) оприлюднила відкрите звернення до голови Нацради Ольги Герасим’юк, а також голови та членів Громадської комісії з питань проведення конференцій. У ньому йшлося, зокрема, про те, що до складу наглядової ради своїх представників делегували фейкові правозахисні організації, щоб обрати до цього органу свого представника.

Таку ситуацію автори звернення вважали спробою “рейдерського захоплення” конференції суб’єктами, які не відповідають умовам закону. Захоплення, на їхню думку, може мати на меті вплив на подальшу діяльність мовника, його реформування та редакційну політику.

Нацрада назвала зауваження “тиском”, але пообіцяла перевірити інформацію. Після перевірок до конференції допустили 32 правозахисні організації, а ще 32 не допустили.

Також правозахисник та журналіст Костянтин Рєуцький у колонці на сайті ZMINA назвав кандидата Миколу Дроздовського “людиною Єрмака”. Зокрема, стверджував, що Дроздовський тривалий час працював у фірмі ТОВ “Міжнародна правнича компанія”, бенефіціаром якої “був і є Єрмак”.

Своєю чергою Дроздовський переконував, що працював у юридичній компанії Єрмака 10 років тому, звільнився 2011 року та більше чинного голову ОП не бачив.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter