Чиновники саботують купівлю житла АТОшникам з інвалідністю – Рева

Дата: 07 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Державні чиновники часто намагаються заробити на купівлі житла учасникам АТО з інвалідністю чи сім’ям загиблих учасників АТО або не купують його взагалі.

Про це у середу під час засідання уряду заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає Українська правда.

Як приклад він навів Державну службу ветеранів, яка курує одну з двох програм забезпечення осіб з інвалідністю житлом. Ця служба опікується ветеранами, які втратили в АТО кінцівки.

За словами Реви, ця служба купувала людям житло в Києві за ціною 26 тисяч гривень за квадратний метр, у той час як самі люди, які отримували від держави гроші на придбання житла за іншою державною програмою, купували його по 18 тисяч гривень.

Крім того, за його словами, на цей момент Держслужба придбала менше половини з 55 запланованих на 2016 рік квартир, хоча рік вже закінчується.

Рева додав, що матеріали з цього приводу вже передали в прокуратуру.

Також у якості прикладу він навів випадок купівлі чиновниками Хмельницької області неякісної квартири сім’ї Героя України Зубка, який загинув в АТО. За словами Реви, у цій квартирі “жити неможливо”.

У відповідь прем’єр Володимир Гройсман заявив, що знає про випадок з сім’єю Зубка і запевнив, що ця проблема буде вирішена. Він також сказав, що хоче подивитися в очі тим чиновникам, які купували це житло і покарати їх.

Рева також запевнив, що всі ці випадки більше не будуть можливими, оскільки тепер квартири купуватимуть не чиновники, а самі люди.

Міністр також розповів про схожу ситуацію з санаторною реабілітацією ветеранів, які до вересня не могли отримати путівки через протистояння учасників тендерів між собою. Тепер, за його словами, люди самі вибиратимуть собі санаторій, а держава оплачуватиме відпочинок там.

Нагадаємо, 19 жовтня Кабінет міністрів вирішив надавати учасникам АТО, що мають право на отримання житла, кошти на його самостійне придбання.  Уряд виділить субвенції у розмірі 300 млн гривень між регіонами для реалізації цього рішення.

На думку урядовців, таким чином, люди самі зможуть вибрати собі необхідне житло, місце проживання та докласти у разі можливості власні кошти, аби придбати краще житло.

У грудні 2015 року вибухнув гучний скандал, коли корпорація “Укрбуд”, яка отримала від Київради право будувати житловий комплекс в Києві під гарантії передачі 100% квартир бійцям АТО і працівникам МВС, виставила всі квартири на продаж.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter