Чийгоз, якого судять по відеозв’язку, не чує потерпілих

Дата: 07 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

Засідання підконтрольного Кремлю Верховного суду анексованого Криму у “справі Чийгоза” в середу, 7 вересня, тривало трохи більше двох годин. Ахтем Чийгоз, якого російська влада звинувачує в організації масових заворушень 26 лютого 2014 року, заявив про неможливість почути одного з потерпілих через відеозв’язок.

Про це Крим.Реалії розповів російський адвокат Чийгоза Микола Полозов.

За його словами, другого потерпілого допитати не вдалося, він має істотний дефект мови.

“Оскільки Ахтем Чийгоз бере участь у засіданні через відеозв’язок, мова допитуваного була складною для сприйняття, суд переніс допит потерпілого”, – сказав адвокат, додавши, що клопотання захисту про необхідність присутності у залі суду Ахтема Чийгоза було у черговий раз відхилено.

Як розповів Полозов, у ході засідання інший потерпілий заявив, що обвинуваченого не бачив, нових даних про події 26 лютого 2014 року представлено не було. “

У ході його допиту з’ясувалося, що слідчий самовільно змінював свідчення, потерпілий наполягав на тих показаннях, які він дав у суді. Цей факт був встановлений”, – сказав адвокат.

Наступне засідання заплановане на ранок 8 вересня.

Як відомо, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз був затриманий у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, у тому числі, партії “Русское единство”. Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

“Справу Чийгоза” російський суд розглядає у рамках “справи 26 лютого” після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо – по заступнику голови Меджлісу кримських татар Ахтему Чийгозу, і окремо – по інших фігурантах процесу – Алі Асанову і Мустафі Дегерменджі.

Ахтем Чийгоз на суді відмовився визнавати себе винним.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter