“Чесно”: нардеп Тищенко майже рік ходив із перевірками від неіснуючої ТСК

Дата: 01 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Підозрюваний у незаконному позбавленні волі колишнього військовослужбовця нардеп Микола Тищенко повідомляв про перевірки різних установ в рамках роботи тимчасової парламентської слідчої комісії із вирубки лісів навіть після припинення її діяльності.

Про це розповідає Рух “Чесно”. 

Тищенко читає підозру, яку вручили йому детективи ДБР

ТСК створили у жовтні 2022 року за ініціативи Тищенка й мала вона розслідувати можливі факти неефективної діяльності Держагентств лісових та водних ресурсів та Держекоінспекції. 

В рамках цієї ТСК Тищенко звітував, як проводить виїзні засіданняперевіряє лісгоспи та розслідує незаконну вирубку лісів. Він навіть виготовив спеціальну уніформу для своєї ТСК, подібну до тієї, що носять силовики.

Фото: фейсбук-сторінка Миколи Тищенка

У травні 2023-го комісія припинила існування, втім, Тищенко продовжував їздити з перевірками до різних установ, прикриваючись ТСК, про що активно інформував у своїх соцмережах.

Члени ТСК, якщо показали посвідчення нардепа, то за дорученням комісії можуть безперешкодно заходити до будь-яких установ незалежно від їхньої форми власності та режиму секретності. Але Тищенко робив це вже не будучи офіційно членом жодної комісії.

Протягом року нардеп регулярно писав про викриття колцентрів і ботоферм в різних містах України в рамках роботи давно не чинної ТСК із вирубки лісів. Щобільше, прикриваючись ТСК, Тищенко повідомляв також про перевірки об’єктів інфраструктури

Нагадаємо, що в Дніпрі група осіб за вказівкою Тищенка протиправно позбавила волі колишнього військовослужбовця ЗСУ Дмитра Павлова. Його утримували протягом певного часу та завдали тілесних ушкоджень. 

Фотографія обкладинки: сайт партії “Слуга народу”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter