Червоний Хрест обмежить роботу свого офісу у Дніпрі після російського удару по місії на Донеччині

Дата: 14 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Офіс Міжнародного комітету Червоного Хреста у Дніпрі призупинить свою роботу після удару по своїй місії на Донеччині 12 вересня. Однак він не назвав, хто саме відповідальний за атаку.

Про це розповів речник делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Олександр Власенко в ефірі проєкту “Донбас. Реалії”.

За його словами, після нещодавньої атаки Червоний Хрест перегляне правила безпеки, яких працівники комітету дотримувалися та які працювали “дуже добре” з 2014 року.

“У нас є офіси у Харкові, Дніпрі та Одесі, а також головний офіс у Києві та офіс у Львові, ну і на протилежному боці у Донецьку та Луганську. Ось поки що наш дніпровський офіс припинив роботу на якийсь час. Ми проведемо своє розслідування цієї ситуації, постараємося зрозуміти, чи не було помилок з нашого боку”, — сказав Власенко.

Водночас він відзначив, що найближчим часом МКЧХ в Україні повернеться до звичного режиму роботи, позаяк у прифронтових регіонах залишається чимало людей, які потребують допомоги.

Власенко також заявив, що не знає на 100%, хто винен у цій атаці. За його словами, “не так важливо назвати якихось винних, як важливо зробити так, щоб це не повторилося в майбутньому”.

Нагадаємо, троє українців — працівники Міжнародного Комітету Червоного Хреста загинули через обстріл РФ села Віролюбівка Костянтинівської громади на Донеччині 12 вересня. Поранені ще двоє працівників.

Раніше під час перевезення волонтерами мешканців прифронтового деокупованого селища Козача Лопань на Харківщині росіяни обстріляли з артилерії автобус гуманітарної місії, а у квітні 2024  року на Херсонщині в районі села Золота Балка соціальний автобус із 16 пасажирами атакував російський дрон-камікадзе.

ZMINA також писала про “Евакуацію під обстрілами: як працюють волонтери на прифронтових територіях, досвід місії “Проліска”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter