Через Росію голодуватимуть понад 700 тисяч людей – Посольство України в Ізраїлі

Дата: 10 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Російські обстріли та атаки на продовольчі потужності України як великого експортера зернових та олійних, створили загрозу голоду для більш ніж 700 тисяч людей.

Про це заявило Посольство України в Ізраїлі.

Фото: Суспільне

“Росія цілеспрямовано атакує зернові регіони України, які забезпечують пшеницею, соняшником та кукурудзою 400 мільйонів людей.

Нещодавно під час цілеспрямованої атаки Росія навіть убила Олексія Вадатурського, одного з найбільших імпортерів пшениці в регіоні та українського патріота”, – зазначили в представництві.

Окремо в посольстві підкреслили, що через російську агресію голодуватиме понад 700 тисяч людей.

Раніше ZMINA писала, що Росія навмисно знищує сільськогосподарську і транспортну інфраструктуру та обладнання України, спричиняючи брак пального і створюючи проблеми в усесвітньому ланцюжку постачання продовольства через блокування українських портів та розкрадання українського зерна. За словами Верховного представника ЄС із питань закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля, РФ фактично поставила під загрозу продовольчу безпеку мільйонів людей у всьому світі.

Нагадаємо, що в ООН також занепокоєні погіршенням ситуації з продовольством в Україні. За даними організації, кожен третій українець так чи інакше страждає від нестачі харчів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter