Через російські обстріли Запорізька АЕС знову повністю знеструмлена

Дата: 03 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Через обстріли окупантів 2 листопада тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція повністю знеструмлена. Пального для роботи дизель-генераторів в такому режимі залишилося майже на два тижні.

 Про це повідомила пресслужба НАЕК “Енергоатом”.

Фото: Український Південь

Вчора, 2 листопада 2022 року, в результаті рашистських обстрілів пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв‘язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою. О 23:04 станція перейшла в режим повного знеструмлення. Включились всі 20 дизель-генераторів. Наразі схема живлення власних потреб ЗАЕС оптимізована, залишено в роботі 9 дизель-генераторів. Енергоблоки 5-й та 6-й переводяться в холодний стан“, – йдеться в повідомленні. 

Повідомляється, що пального для роботи дизель-генераторів в режимі повного знеструмлення ЗАЕС залишається на 15 діб.

Розпочався зворотний відлік часу, наголосили в “Енергоатомі” та підкреслили, що через окупацію станції і втручання представників “Росатому” в її роботу, можливості української сторони щодо підтримання ЗАЕС в безпековому режимі значно обмежені.

Раніше ZMINA повідомляла, що на Запорізькій атомній електростанції російські загарбники спровокували екологічну катастрофу. Температура в ставку-охолоджувачі зараз є нижчою за норму, тому у водоймі почала масово гинути риба.

Нагадаємо, на початку жовтня 50 країн–учасниць Генеральної конференції МАГАТЕ закликали Російську Федерацію вивести війська з території Запорізької АЕС та надати повний контроль над усіма ядерними об’єктами в Україні компетентним органам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter