Через повномасштабне вторгнення 23 дитини на Донеччині стали сиротами – Служба в справах дітей

Дата: 09 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У Донецькій області за час повномасштабної війни 23 дитини стали сиротами. Їхні батьки чи опікуни загинули під час бойових дій.

Про це повідомила Служба в справах дітей Донецької облдержадміністрації у відповідь на запит “Суспільного”.

Ілюстративне зображення. Фото: Кореспондент.нет

Так, за даними служби, органи опіки та піклування надали цим дітям статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, і влаштували їх до сімейних форм виховання.

Під опіку або піклування взяли 20 дітей, зокрема до родичів – 15 дітей. Отже, до родини брата або сестри відправили шістьох дітей, до дідуся чи бабусі – пʼятьох, до тітки або дядька – чотирьох, до прийомної сім’ї – двох, а також до дитячого будинку сімейного типу – одну дитину.

“Усі опікуни чи піклувальники, прийомні батьки та батьки-вихователі на сьогодні продовжують виховувати дітей у своїх сім’ях”, – наголосили в Службі в справах дітей.

Раніше ZMINA писала, що у квітні 56 дітей досі зоставалися в населених пунктах Донеччини, біля яких ведуться активні бойові дії. Тоді примусова евакуація дітей велася з 21 населеного пункту області.

Крім того, в Авдіївці Донецької області, яку щоденно обстрілюють окупанти, залишається одна дитина. Її від евакуаційних груп переховують батьки. Правоохоронці поки що не можуть знайти останню дитину, однак обіцяють її вивезти, щойно встановлять місце перебування. 

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій у березні. Тоді лише Бахмут підпадав під критерії застосування такої евакуації. 

Підставою для проведення обов’язкової евакуації відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення.

Обов’язкова евакуація в примусовий спосіб дітей здійснюється за умови супроводу одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter