В Авдіївці досі перебуває одна дитина, яку попри обовʼязкову евакуацію переховують батьки

Дата: 25 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

В Авдіївці Донецької області, яку щоденно обстрілюють окупанти, залишається одна дитина. Її від евакуаційних груп переховують батьки.

Про це повідомив голова міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі “Радіо Свобода”.

Фото: АрміяInform

Відомо, що місто перебуває в “червоній зоні”, звідки евакуація неповнолітніх є обов’язковою. Однак розлучати дітей із сім’єю не дозволяється згідно із законодавством, тому хоча б один з батьків має їх супроводжувати.

За словами Барабаша, правоохоронці поки що не можуть знайти останню дитину, однак обіцяють її вивезти, щойно встановлять місце перебування. 

Він наголосив, що останні десять родин з Авдіївки мали таку саму ситуацію. Батьки ховали своїх дітей, адже не хотіли виїжджати. Були й такі інциденти, що ті, хто виступав проти виїзду, змінювали місце проживання, ховаючи дітей від евакуаційних груп.

“Ховають будь-де: у родичів, у знайомих, у не дуже знайомих, аби не їхати на безпечніші території, не лише Донецької області, а й узагалі України”, – пояснив він.

Звернутися щодо евакуації з Авдіївки можна до групи “Білий Янгол” за телефоном 066 56 19 102, а також у волонтерський пункт, який діє в місті. Для допомоги населенню там постійно присутні представники поліції та військової адміністрації.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій у березні. Тоді лише Бахмут підпадав під критерії застосування такої евакуації. 

Підставою для проведення обов’язкової евакуації відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення.

Обов’язкова евакуація в примусовий спосіб дітей здійснюється за умови супроводу одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter