В Авдіївці залишилося ще четверо дітей, яких батьки переховують від евакуації

Дата: 08 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

В Авдіївці Донецької області досі залишаються четверо дітей. Поліцейські намагаються їх розшукати, щоб вивезти в безпечне місце, адже місто перебуває під постійними російськими обстрілами.

Про це повідомили у Нацполіції.

Скриншот з відео

Навіть щоденні обстріли, не можуть змусити батьків дітей виїхати туди, де вони будуть у безпеці.

Двох дітей дворічного Єгора та його старшу сестру-шестикласницю евакуаційна група Нацполіції “Білі Янголи” вже розшукала. Поліцейські роз’яснили дорослим їхні права та обов’язки щодо дітей і механізм обов’язкової евакуації. Родині дали час на збирання речей і проінформували, що влада забезпечить їх усім необхідним.

“Евакуація дитини з “гарячої точки” починається з пошуків. У практиці поліцейських Авдіївки був випадок, коли сім’я підмовила мешканців цілої вулиці надати неправдиву інформацію – нібито вони разом з дитиною вже виїхали. На другому етапі поліція вмовляє дорослих виїхати та пояснює, що ніхто не буде розлучати їх з малечею, адже евакуація дітей відбувається тільки разом з рідними або одним з них. Завершується операція з порятунку вивезенням родини у безпечне місце та організацією допомоги для неї”, – пояснюють у поліції.

Звернутися щодо евакуації з Авдіївки можна до групи “Білий Янгол” за телефоном 066-56-19-102, а також у волонтерський пункт, який діє в місті. Для допомоги населенню там постійно присутні представники поліції та військової адміністрації.

Нагадаємо, 31 березня армія РФ завдала чергового удару по Авдіївці на Донеччині. Унаслідок обстрілу загинули пʼятимісячний хлопчик та його бабуся, батьки дитини отримали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter