Через обстріл околиць Баштанки горять пшеничні поля – голова Миколаївської облради

Дата: 15 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Через російські обстріли біля міста Баштанка, що на Миколаївщині, горять пшеничні поля.

Про це повідомила голова обласної ради Ганна Замазєєва.

 

Вона заявила про щонайменше шість ракет по околицях міста Баштанка та про пожежі на зернових полях.

“Горять поля пшениці. Сили наших рятувальників, аграріїв і усіх небайдужих кинуті на порятунок врожаю”, – повідомила вона.

На переконання Замазєєвої, російські війська цілеспрямовано знищують урожай, що на тлі продовольчої кризи у світі є “черговим терористичним актом” з боку Росії.

“Країна-терорист. І увесь світ це має визнати й чітко закріпити документально. Терористів потрібно зупинити, Росія має бути у списках держав–спонсорів тероризму”, – додала голова облради.

Внаслідок обстрілу російськими військовими 15 липня Миколаєва пошкоджені будівлі двох університетів. Москва, попри численні свідчення і докази, заявляє, що не обстрілює цивільних в Україні.

Напередодні повідомлялося, що через обстріли окупаційних військових на Запоріжжі вигоріло близько 1 400 гектарів зернових культур різних сортів. 

Раніше ZMINA детально розповіла, як Росія інструменталізує голод у країнах Африки у своїй неспровокованій та незаконній війні. Окупаційні збройні сили РФ викрадають українське зерно і вивозять його через тимчасово окупований Крим, зокрема до Сирії. 

Генеральний секретар ООН Антоніо Гуттереш прогнозує, що війна Росії вплине на 1,6 млрд людей. 

Водночас Туреччина анонсує підписання окремого документу між Україною, Туреччиною, країною-агресором та ООН про створення коридору для перевезення українських зернових та сільгосппродукції Чорним морем.

Цю угоду, як заявив голова Міноборони Туреччини Хулусі Акар, планують підписати наступного тижня, інформує турецька газета Yeni Şafak.

Офіційний Київ закликає країни передати далекобійні реактивні системи залпового вогню, зокрема американські MLRS, для деблокування Чорного моря. Утім, партнери України не поспішають надавати таку зброю, і Україна не може деблокувати море задля відновлення продовольчої стабільності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter