У Запорізькій області Росія знищила 1 400 га зернових

Дата: 13 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Через обстріли окупаційних військових у вівторок вигоріло близько 1 400 гектарів зернових культур різних сортів. 

Про це інформує Нацполіція України

Понад 600 гектарів зернових культур різних сортів, серед яких пшениця, рапс, ячмінь, ріпак, вигоріли внаслідок ракетного обстрілу декількома коасетними снарядами, що розірвалися на полях Гуляйпільської тергромади. 

За словами представників Оріхівської сільської ради, які звернулися до поліції, минулого тижня в Малій Токмачці в поля з пшеницею також влучили фосфорними та ракетними боєприпасами. Знищено близько 800 гектарів врожаю. Крім того, внаслідок обстрілів селищ Рівнопілля та Полтавка зруйновані два сільськогосподарські об’єкти.

Як відомо, у південних регіонах України тривають пожежі на полях з врожаєм, які, як інформує місцева влада, окупаційні збройні сили РФ не дозволяють гасити.

Раніше ZMINA детально розповіла, як Росія інструменталізує голод у країнах Африки у своїй неспровокованій та незаконній війні. Окупаційні збройні сили РФ викрадають українське зерно і вивозять його через тимчасово окупований Крим, зокрема, до Сирії. 

Генеральний секретар ООН Антоніо Гуттереш прогнозує, що війна Росії вплине на 1,6 млрд людей. 

Офіційний Київ закликає країни передати далекобійні реактивні системи залпового вогню, зокрема американські MLRS, для деблокування Чорного моря. Утім, партнери України не поспішають надавати таку зброю, і Україна не може деблокувати море задля відновлення продовольчої стабільності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter