Через атаки росіян на Харківщині загинули троє цивільних, а в Харкові 28 людей отримали поранення

Дата: 31 Грудня 2023
A+ A- Підписатися
У Харківській області внаслідок нічних обстрілів загинули троє людей. Крім того, вночі 31 та увечері 30 грудня російські окупаційні війська атакували Харків. Унаслідок цього щонайменше 28 людей отримали поранення. Серед постраждалих двоє дітей.
 
Про це повідомили в обласній прокуратурі та голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.
 
Наслідки російської ракетної атаки на Харків 30 грудня

“О 00:14 та 00:34 окупанти обстріляли с. Борова Ізюмського району. Пошкоджено приватне домоволодіння. З-під завалів будинку дістали тіла жінки та 2 чоловіків”, – поінформував чиновник.

За словами Синєгубова, також цієї ночі, між 01:09 та 01:30, ворог завдав удару по Харкову безпілотниками Shahed. Минулося без постраждалих, однак пошкоджень зазнали відділення банку, Інститут метрології, житлові будинки, адміністративні будівлі, кафе.

Міський голова Ігор Терехов опублікував фото наслідків нічної російської атаки безпілотниками.

“Внаслідок нічної атаки російських безпілотників на Харків, пошкодження зазнали будівлі у центрі міста. Це не військові об’єкти, а кафе, житлові будинки та офіси. Напередодні Нового року росіяни хочуть залякати наше місто, але ми не злякаємося – ми непереможні й незламні!”, – написав посадовець.

Джерело: телеграм-канал Ігоря Терехова

Олег Синєгубов також зазначив, що 30 грудня о 19:00 та 19:20 ворог випустив по Харкову щонайменше 6 ракет, правоохоронці вилучили уламки “Іскандера”. Унаслідок обстрілу постраждали 28 цивільних, з них 12 перебувають у лікарні. Стан потерпілих оцінюється як середній та легкий.

В обласній прокуратурі уточнили, що серед постраждалих через ракетну атаку 30 грудня двоє хлопців віком 16 та 14 років, а також радник із безпеки команди журналістів німецького медіа, громадянин Великої Британії.

“Внаслідок ворожої атаки на центр Харкова поранено 20 осіб (згодом їхня кількість збільшилася до 28. – Ред.), серед них діти та іноземець. За процесуального керівництва Шевченківської та Київської окружних прокуратур м. Харкова розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)”, йдеться у повідомленні.

Унаслідок обстрілу пошкоджено готель Kharkiv Palace, дитячий садок, багатоквартирні житлові будинки, адміністративні будівлі, магазини, ресторани, торговельні павільйони та автомобілі людей.

За версією прокуратури, удару, який стався ввечері 30 грудня, росіяни завдали ракетами C-300 з території Бєлгородської області. Атаки зазнала центральна частина міста.

Нагадаємо, вранці 28 грудня російські окупаційні війська обстріляли місто Вовчанськ та село у Куп’янському районі на Харківщині. Через обстріл загинула жінка, крім того, четверо цивільних отримали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter