У CБУ кажуть, що питання Кіркорова потрібно доопрацювати

Дата: 30 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У Службі безпеки України пояснили вилучення російського артиста Філіпа Кіркорова з українського списку осіб, які загрожують національній безпеці країни, необхідністю “доопрацювати питання”.

Такі пояснення “Крим.Реалії” отримало від спікера СБУ Артема Дехтяренка.

У відомстві вказують, що через роз’яснення Міністерства культури й інформаційної політики від 24 червня 2021 року, в якому йдеться про наявність судових прецедентів із зазначених питань, Службі безпеки України потрібне додаткове опрацювання цього питання.

На сторінці Мінкульту в згаданому в СБУ роз’ясненні від 24 червня вказується, що заборона не поширюється на аудіовізуальні твори артиста.

“З огляду на наявність судових прецедентів з розгляду стрічок з участю Філіпа Кіркорова, заборона не поширюється на аудіовізуальні твори з участю вказаної особи. Вона стосується лише перетину українського кордону”, – сказано на сайті Мінкульту.

“Крим.Реалії” звернулося до українського міністерства для докладніших пояснень, але відповіді так і не отримало.

Сам Кіркоров опублікував відео в соціальних мережах, зазначивши, що вилучення його зі списку осіб, які загрожують нацбезпеці України, відбулося завдяки його шанувальникам в Україні.

Вилучення Кіркорова зі згаданого списку України обурило голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.​

У червні Служба безпеки України рекомендувала Міністерству культури та інформаційної політики занести внести Кіркорова до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці.

Підставами стали неодноразові пропагандистські концерти й заяви Кіркорова, в яких він висловлювався на підтримку анексії Криму Росією. Він також наполягав, що окупований півострів – це частина Росії.

Водночас Кіркоров в’їжджав до Криму поза українськими пунктами пропуску на адміністративному кордоні з материковою Україною. За словами речника Артема Дехтяренка, СБУ має докази, що Кіркоров свідомо заперечував територіальну цілісність України й виправдовував російську агресію.

Кіркоров тоді у відповідь заявив, що йому “треба пишатися” внесенням до цього списку.

27 червня стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики України вилучило російського співака Філіпа Кіркорова зі списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter