Кіркорова виключили зі списку загроз нацбезпеці України через “судові прецеденти”

Дата: 28 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Міністерство культури та інформполітики після звернення Служби безпеки виключило російського співака Філіпа Кіркорова з переліку осіб, що загрожують національній безпеці України.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Філіп Кіркоров

25 червня до Мінкульту надійшло звернення з проханням відкликати попередній лист від 22 червня щодо включення Кіркорова до переліку людей, які загрожують національній безпеці України.

У відомстві зазначили, що процедура такого виключення чи включення до переліку після звернення СБУ відбувається автоматично. А причина в тому, що згідно з чинним законодавством Мінкульт не має повноважень вирішувати, вносити чи не вносити когось до списків.

“Водночас як причини включення, так і причини виключення осіб зі списку СБУ у своїх листах до МКІП не зазначає”, — наголошують у міністерстві.

У пресслужбі СБУ заявили, що вирішили ухвалити таке рішення після отримання роз’яснення МКІП від 24 червня 2021 року. У ньому “наголошується на наявності судових прецедентів із зазначених питань”.

“Служба безпеки України потребує додаткового опрацювання цього питання”, — пояснили в СБУ.

Нагадаємо, 24 червня поточного року Служба безпеки України рекомендувала Міністерству культури та інформаційної політики занести російського співака Філіпа Кіркорова до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, через його підтримку російської окупації Криму.

У відомстві зазначали, що підставами таких рекомендацій СБУ стали неодноразові пропагандистські концерти та заяви Філіпа Кіркорова, в яких він висловлювався на підтримку тимчасово окупованого Росією Криму та наполягав на тому, що окупований півострів – це частина РФ.

“Водночас він регулярно виступав в Автономній Республіці Крим, в’їжджаючи на півострів поза українськими пунктами пропуску”, – кажуть в СБУ.

Повідомляється, що в СБУ є докази, що Кіркоров свідомо заперечував територіальну цілісність та суверенітет України, а у своїх висловлюваннях виправдовував агресивні дії Російської Федерації.

Фото обкладинки: “Українська правда”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter