Болгарія до 2025 року продовжила програму підтримки українських біженців

Дата: 01 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Тимчасовий уряд Болгарії до кінця цього року продовжив державну програму підтримки українців, які отримали тимчасовий захист через повномасштабну війну.

Про це повідомляє The Sofia Globe з посиланням на відповідне рішення, яке ухвалили на засіданні уряду 31 липня.

Фото: Getty Images

Програма, яка передбачає державні виплати на проживання, уряд Кирила Петкова вперше запровадив у 2022 році у відповідь на російське вторгнення в Україну. Цю допомогу, яку підтримували наступні тимчасові уряди під керівництвом президента Румена Радева, мали припинити 31 липня 2024 року.

З моменту початку війни в Україні у 2022 році до Болгарії вʼїхало 2 454 748 українців. 

Болгарія зареєструвала 181 868 осіб за схемою тимчасового захисту ЄС. Наразі в країні залишаються 55 302 людини, з яких 6 081 розміщені за державною програмою.

Раніше ZMINA писала, що українцям, які перебувають у країнах Європейського Союзу, ще на рік продовжили безоплатний роумінг.

Нагадаємо, що Управління Верховного комісара ООН у справах біженців створило платформу для українських мігрантів та внутрішньо переміщених осіб “Україна – це Дім”. Ця платформа надаватиме інформацію про перебування українців у громадах, що приймають, та за кордоном, повернення до України, житло, роботу та інші види допомоги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter