Бойовики вбили речника афганських повстанців Фахіма Дашті

Дата: 06 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

В афганській провінції Панджшер, яка єдина чинить опір бойовикам “Талібану”, під час боїв 5 вересня загинув речник повстанців, представник Фронту національного опору, член партії “Джаміат-і-Ісламі” Фахім Дашті.

Про це повідомляє NDTV з посиланням на твіттер Фронту.

Фахім Дашті. Джерело: rus.ozodi.org

Обставини події на сторінці повстанців не уточнюються.

Смерть Дашті підтвердив відповідальний за закордонні зв’язки Фронту національного опору Алі Майсам Назарі, пише “Радіо Свобода”. Він уточнив, що в бою також загинув племінник легендарного полководця Ахмад Шаха Масуда генерал Абдул Вудод Зарра.

За інформацією повстанців, у Панджшері також убито одного з ключових командирів “Талібану” Мавлаві Фасехуддіна, більш відомого як Мавлаві Махдум.

Нагадаємо, що таліби захопили столицю Афганістану на тлі виведення американських військових 15 серпня. Згодом вони заявили про “завершення війни” в країні.

Проте, за повідомленнями ЗМІ, провінція Панджшер, етнічно таджицька твердиня на північний схід від Кабула, є останнім регіоном в Афганістані, який чинить опір талібам. Очолює рух Ахмад Масуд – молодший, син Ахмад-Шаха Масуда, Панджшерського Лева, колишнього міністра оборони країни.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що бойовики в Афганістані вбили щонайменше трьох і поранили понад десять місцевих жителів, які намагалися на площі міста Джелалабад підняти державний прапор замість прапора “Талібану”, протестуючи проти нового режиму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter