Бойовики обстріляли піротехніків на Донбасі

Дата: 26 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Біля села Гнутове у Донецькій області евакуювали особовий склад піротехнічних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій через обстріли бойовиків. 

Про це повідомили у ДСНС. 

Фото: ДСНС

Наприкінці березня піротехніки приступили до чергової фази розмінування на ділянці загальною площею 12 гектарів. 26 квітня приблизно з 8:00 до 8:40 ранку, як розповіли у відомстві, відбулися обстріли садового товариства біля Гнутового.

Місце обстрілу знаходилось в безпосередній близькості з полем, на якому виконували роботи піротехнічні підрозділи ДСНС. На момент обстрілу там перебували 23 фахівці та 5 одиниць техніки.

Роботи тривають чи не щодня. Однак ситуація ускладнюється тим, що ділянка, на якій працюють піротехнічні відділення, знаходиться поблизу лінії розмежування. Щодня піротехніки ризикують власним життям, адже разом із небезпекою мін та снарядів, що вилучають фахівці, додається ще і ризик опинитися під ворожим вогнем. На даний час роботи припинені, особовий склад піротехнічних підрозділів ДСНС евакуйований з місця події. На щастя, загиблих та постраждалих не має”, – розповіли у рятувальники. 

Нагадаємо, що за пів року через міни на Донбасі загинули восьмеро цивільних.

Міни та нерозірвані снаряди, за даними ООН, становлять загрозу життю двох мільйонів людей на сході України, а, на думку міністра з питань тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, гуманітарне розмінування на Сході триватиме не менш ніж 25 років.

Раніше ZMINA докладно розповідала про те, скільки дітей постраждало від мін на Донбасі і яка їм потрібна допомога.

Фотографія обкладинки: ДСНС

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter