Розмінування окупованого Донбасу займе не менш ніж чверть століття – Резніков

Дата: 10 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Повна реінтеграція окремих районів Донецької та Луганської областей, зокрема гуманітарне розмінування, триватиме не менш ніж 25 років.

Про це повідомили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій. 

Очільник міністерства Олексій Резніков вважає, що саме стільки часу знадобиться для безпечної реінтеграції окупованого Донбасу, посилаючись на досвід Хорватії, де 25 років тому закінчилася війна, однак розмінування території там триватиме до 2025 року.

“Ми усвідомлюємо, що в нас попереду схожий шлях. І я не боюся визнати, що повна безпечна реінтеграція в Україну, а це в тому числі й завершення розмінування, займе не менш ніж 25 років”, – сказав міністр. 

Очільник Мінреінтеграції також обговорив з комісаром ЄС із питань гуманітарної допомоги та управління кризовими явищами Янезом Ленарчічем питання доступу міжнародних організацій на всій території України, зокрема тимчасово окупованій. Резніков закликав свого колегу також зустрітися зі звільненим журналістом Стасом Асєєвим, якого бойовики утримували в Донецьку 28 місяців. 

Нагадаємо, міни та нерозірвані снаряди, за даними ООН, становлять загрозу життю двох мільйонів людей на Сході України. За даними Міноборони, від початку збройної агресії Російської Федерації на Донбасі внаслідок підриву на мінах загинули 269 цивільних осіб, 27 із них – діти.

ZMINA докладно розповідала про те, скільки дітей постраждало від мін на Донбасі і яка їм потрібна допомога.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter