Бойовики “ЛНР” запроторили за ґрати на 12 років жінку за нібито співпрацю з СБУ

Дата: 05 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Так званий “Верховний суд ЛНР” засудив місцеву жительку Алевтину Попову до 12 років ув’язнення за нібито співпрацю з СБУ.

Про це повідомили на сайті “МГБ ЛНР”.

За версією бойовиків, жінка за завданням Служби безпеки України збирала відомості про нинішніх і колишніх військових і посадовців “республіки”. Також її звинувачують у доборі серед бойовиків кандидатури на вербування як агентів або учасників у програмі “На тебе чекають удома”. Цю програму СБУ запустила у 2015 році. Завдяки їй на підконтрольну Україні територію повертають людей, які брали участь у незаконних збройних формуваннях і добровільно відмовилися від участі в них. Водночас людей звільняють від кримінальної відповідальності. За даними СБУ, на початок 2019 року такою можливістю скористалися понад 360 осіб.

Нагадаємо, що нещодавно бойовики “ЛНР” відправили до в’язниці на 12 років співробітника Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка Антона Григорова. Чоловіка також звинуватили в співпраці з СБУ.

Як відомо, за даними представниці України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи та колишньої Омбудсманки Валерії Лутковської, досі на Донбасі в підвалах бойовиків залишаються близько 300 людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter